Îngeri buni, îngeri răi.

 

Musulmanii cred în îngeri şi în demoni. Aceste fiinţe supranaturale sunt de proporţii uriaşe dar se fac mici pentru a trăi împreună cu oamenii.

Fiecare om are, după opinia musulmanilor, câte doi îngeri păzitori, dintre care unul reprezintă Binele iar altul Răul. Aceşti îngeri sunt atât de folositori încât, atunci când omul care se află sub paza unuia dintre îngerii cei buni face un lucru necugetat, îngerul îl păsuieşte un timp, sperând că acesta se va îndrepta.

Şiiţii consideră că fiecare om are câte cinci îngeri păzitori: primul la dreapta pentru a înregistra bunele purtări, altul la stânga, pentru a înregistra faptele rele, al treilea în faţa lui, pentru a-l conduce, al patrulea în spate, pentru al păzi de demoni şi al cincilea în faţa frunţii lui, pentru a-i îndrepta spiritul către Profet.

IDRIS. Personajul biblic, cunoscut sub numele de Enoch (tatăl lui Matusalem, cel care, după Vechiul Testament (Geneza, V), ar fi trăit 365 de ani şi ar fi fost luat în ceruri de Dumnezeu, ca să nu vadă moartea), poartă la musulmani numele de Idris.

Acesta ar fi primit de la Allah, împreună cu darul ştiinţei şi al înţelepciunii, 3o de cărţi pline cu secretele unor ştiinţe ermetice. La rândul lui, acesta a inventat altele, la fel de puţin cunoscute.

Musulmanii atribuie lui Idris inventarea penei de scris şi a acului, respectiv scrisul şi cusutul, a astronomiei şi aritmeticii, mai ales a „geomanciei” (ghicitul în pământ , praf sau pietre). Se afirmă despre Idris că el este cauza care a generat idolatria.

IBLIS. Prin acest cuvânt, musulmanii îl numesc pe Diavol. Ei cred că, prin naşterea Profetului, tronul lui Iblis a fost aruncat în Infern iar idolii păgâni au fost nimiciţi. Iblis îşi are împărăţia în Infern.

AZRAEL- Îngerul Morţii. O legendă referitoare la Azrael, citată adesea de Mahomed, ilustra în felul următor ideea că fiecărui om îi este hărăzită o soartă:

„Într-o zi, îngerul Azrael trecea pe lângă Solomon, lângă care se afla un om. Uitându-se cu atenţie la făptura umană, aceasta îi spuse lui Solomon: văd că mă priveşte cu insistenţă, cine este acest înger? Este îngerul morţii, spune Solomon! Atunci, fii bun şi porunceşte să fiu dus de grabă în India, să scap de moarte. Ceea ce s-a şi întâmplat. Imediat, Azrael i-a spus lui Solomon: Nu te mira că l-am privit atât de insistent pe acest om. Primisem poruncă să-i iau viaţa în India şi am fost surprins să-l văd aici, cu tine, în Palestina! „

HURII. Mahomed a promis adepţilor săi fecioare sfinte, spre veşnică plăcere, în Rai.

In Paradisul lui Mohamed există patru feluri de hurii: albe, verzi, galbene şi roşii.

Corpul lor este din şofran, mosc, ambră şi tămâie. Ele poartă faţa neacoperită iar pe fruntea lor stă scris, cu litere aurii: “Oricine simte că iubeşte să îndeplinească voinţa lui Allah, să vină să mă vadă. Mă voi oferi lui şi-l voi satisface”.

Atunci, un înger de o frumuseţe extraordinară va veni să prezinte celor mai virtuoşi dintre cei aleşi o pară sau o portocală dintre cele mai apetisante. La deschiderea fructului, musulmanul va găsi înăuntrul lui o fată de o frumuseţe neasemuită.

Credincioşii musulmani care vor respecta cu fidelitate preceptele coranice se vor putea împreuna cu aceste minunate fiinţe în corturi acoperite cu perle albe, unde se vor găsi 70 de planşe din rubine, acoperite cu 70 de saltele şi pe fiecare dintre ele vor fi 70 de sclave, gata de a da ajutor acestor minunate fete, „huriile”, îmbrăcate fiecare cu 70 de splendide rochii, transparente şi uşoare ca pânza de păianjen.

Musulmanii credincioşi vor rămâne îmbrăţişaţi cu „huriile” timp de 1000 de ani iar ele nu-şi vor pierde castitatea niciodată.

Aceste paradisiace făpturi îi aşteaptă mai ales pe cei ce-şi jertfesc viaţa pentru cauza Islamului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s